Jak jsme začali … a jak šel čas

Farma Kalhov je hned  od svého vzniku rodinná záležitost. Když se nás naši hosté ptají, jak jsme se k tomu dostali, odpovídáme jim, že to měla být zábava na víkend, abychom se nenudili a něčím malým jsme se zaměstnali, což je naprosto pravdivá verze. Když jsme se ale rozhodli do toho jít, vůbec jsme netušili, kam až se v průběhu let dostaneme.

Začínali jsme malochovem drůbeže a chovali jsme všechny možné druhy. Kuřata, chovné slepičky, slepice na vajíčka, křepelky, kachny i husy.

45485656_180401409565908_6066610678188212224_o.jpg

Husy a husí hody byly od začátku jedním z našich cílů, i když jsme ještě netušili, v jaké podobě. Proč? Protože naše rodina pochází ze Slovenska, kde mají husí hody ještě větší tradici, než v Česku. Ale i tady je svatomartinská husa a s ní spojené mladé víno velmi populární a žádaná.

A tak jsme k chovu hus postupem času vybudovali i malou rodinnou kuchyň, kde jsme sezónně hody nabízeli. Když píšu, že šlo o rodinnou restauraci, myslím to opravdu doslova. :) Slovenská babička posílala vlakem tradiční lokše a my jsme v pátek ujížděli po práci z Prahy na Farmu, abychom mohli uvařit, upéct a naservírovat všemožné husí pochoutky našim hostům.. 

Postupem času se husí hody zaběhly a my jsme si začali říkat, kam bychom mohli Farmu posunout dál. A v tom přišla první poptávka na svatbu od rodinného známého. Protože už jsme v tomhle oboru měli zkušenosti, řekli jsme si proč ne a svatba se u nás úspěšně uskutečnila. Po ní přišly další a další poptávky, a teď za sebou máme bezmála třicet svateb v průběhu dvou svatebních sezón.

Svatby a husí hody se staly naší hlavní pracovní náplní. Jsme moc vděční, že se nám z Farmy podařilo vybudovat místo, do kterého se naši hosté při různých příležitostech rádi vracejí.

Ke svatbám se přidaly i různé druhy školení, zážitková gastronomie, nebo čistě ubytování pro ty, kteří si chtějí odpočinout nebo nabrat síly v přírodě. O tom ale v dalších příspěvcích. :)

Next
Next

Příjemné ubytování na farmě…